123 boklansering! Norges første bloggebok er kommet

Posted on Updated on


bilde fra 123blogg_ bokbad juni 2012I dag tidlig inviterte Dataforeningen og Cappelen Damm forlag til boklansering i anledning utgivelsen av Thomas Moens aller første bok, 123 blogg_. Den slags blir det SoMe event av, og en inspirerende start på dagen. Derfor har jeg samlet noen gullkorn for bedriftsbloggerne blant dere her. (Bokanmeldelsen av boken 123 blogg_ her)

Erfarent panel

Flesteparten av deltakerne i salen kunne like godt sittet i panelet på scenen, for her hadde mange av oss i sosiale-medier-Norge troppet opp. Derfor var konferansier Edgar Valdemanis i Dataforeningen tilsynelatende like avslappet selv om siste paneldeltaker til dagens bokbad, Jørgen Helland, kom dettende inn bare minutter før han skulle på scenen. Så i tillegg til Edgar og forfatteren selv,  Thomas Moen, havnet Cecile Staude, Martin Bekkelund  og til slutt Jørgen Helland på scenen. Det var, med andre ord, en scenevant gjeng som hadde snakket sammen om dette temaet før.

koselig om bedriftsblogging i norge

Oftest er det et problem i norske paneldebatter om sosiale medier at debattantene går igjen og er for gode venner til å gi oss noen skikkelig debatt, men på et vennskapelig bokbad og en slik feiring var ikke aggressiv sparring målet. Tvert imot ble det en hyggelig sofaprat om blogging som kunne inspirere uten at noen satte frokostkaffen i halsen før kl. 9 om morgenen. Perfekt i Thomas’ ånd og i tråd med bokens ufarliggjøring av temaet blogging, faktisk. Mens boken handler om blogging generelt var debatten her mye mer fokusert på bedriftsblogging i Norge, og det er grunnen til at jeg tenkte tipsene herfra kunne være av interesse for Sosialkontorets lesere.

Nyttige tips fra panelet

Viktige suksesskriterier for bedriftsbloggen/ tips:

 • Ha klart mål med bloggen, og hvem du vil snakket til
 • Ha gjerne også mål for hva du vil finne ut, lære
 • Deltakelse på andre blogger, f.eks kommentering, er god og langsiktig markedsføring som er undervurdert.
 • Gi rom for å prøve og feile
 • Verken antall lesere eller kommentarer er i seg selv sikre suksessmål. Se an fra sak til sak.

I tillegg kom følgende tips fra Christian Brosstad fra Sparebank 1, i salen, levert på stående fot på oppfordring fra scenen:

 • Bruk årshjul for å sikre jevnlige oppdateringer. Bygg det gjerne rundt årlige hendelser i din egen bransje som er gjentagende så innleggene  kan planlegges men samtidig være dagsaktuelle
 • Involver andre avdelinger så hele bedriften blir engasjert. Ideelt sett bør ledelsen bidra til å bygge dette inn i bedriftskulturen
 • Stå på!
 • Om din bedrift ikke er i gang så kom i gang. Det er absolutt verdt det, og rart at ikke flere gjør det.

Nevnte norske bedrifter med blogger til inspirasjon:

Listen er skremmende identisk med eksemplene Thomas nevner i boken, så jeg håper det finnes flere å ta av. Noen tips?

God blogging!
Annette

Reklamer

5 kommentarer til “123 boklansering! Norges første bloggebok er kommet

  […] #Biztaglisten ← 123 boklansering! Norges første bloggebok er kommet […]

  Undre said:
  06/27/2012, kl. 21:37

  Hei.

  Nå lurer jeg litt på hvem det er som har sagt det er første norske bloggboka?

  Jill Walker Rettberg ved UiB ga ut boka Blogging (riktig nok på engelsk; http://ask.bibsys.no/ask/action/show?pid=081181132&kid=biblio) i 2008 og Ida Jackson ga ut Sosiale medier: hvordan ta over verden uten å gå ut av huset (http://ask.bibsys.no/ask/action/show?pid=101206151&kid=biblio) i 2010.

  Mvh

  Undre

  Just Thomas Misund said:
  06/27/2012, kl. 22:39

  Gleder meg til å lese boka til Thomas Moen, men den er nok ikke Norges første på området. Se for eksempel Sosiale Medier av Ida Jackson eller Blogging av Jill Walker Rettberg.

   Annette Kallevig responded:
   06/28/2012, kl. 06:34

   Hei (til dere begge), her burde jeg visst presisert litt. I Norges første bloggebok ligger at boken er på norsk, med norske eksempler og for norske forhold og handler kun om blogging. Må innrømme at siden utsagnet kom fra forlegger, så vidt jeg husker, på boklanseringen, gjorde jeg ikke nøye research, så kanskje finnes det andre? Siden Jills bok er på engelsk og den andre om sosiale medier generelt blir det ikke helt det samme, men takk for gode lenker til andre gode bøker som sikkert kan være gode tips til sommerlektyren for de som er interessert i Blogg 123_. Vil i den sammenheng også nevne boken Krisehåndtering 2.0 – sosiale medier i bruk før, under og etter krisen (2012). Jeg har ikke lest denne selv enda, men den er et annet godt, norsk eksempel på norsk bok om sosiale medier for bedrifter, inkludert det offentlige, faktisk. Andre?

    Undre said:
    06/28/2012, kl. 10:23

    «I Norges første bloggebok ligger at boken er på norsk, med norske eksempler og for norske forhold og handler kun om blogging». Det høres ut som om du beskriver Ida Jacksons bok der, bortsett fra at den ikke handler «kun» om blogging, men «nesten bare» om blogging. Men nevner ikke Moens bok verken Facebook, Twitter eller liknende så har sikkert Cappelen sitt på de tørre. Så, jada, neida, joda. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s