Krev din plass på Facebook

Posted on Updated on


I forrige uke kom Facebook Places til Norge, noe vi skrev om i artikkelen Velkommen til Facebook Places. Som bedrift kan det være lurt å vite litt om formaliteter du bør gå igjennom. F.eks. bør du kreve din plass (dine Facebook Places) slik at du kan fungerer som redaktør for dine nye Facebook sider.

For hvert nytt sted, blir som en ny Facebook side. Omhandler de deg, så bør du jo ha litt kontroll. Og har du tenkt å bruke mulighetene som senere også vil komme til Norge i form av Facebook Deals, så er forutsetningen at du har tatt kontroll og eierskap til stedene dine. Når du tar eierskapet, så vil Facebook tilordne deg administrasjonsrettighetene til stedene dine.

Dersom dine steder er identiske med din butikk, eller din bedrifts kontor, så kan det være relevant å slå Facebook Places sammen med dine allerede eksisterende sider. Det har vi gjort hos Webgruppen. Vi opprettet en Facebook Place for kontoret vårt, og da vi fikk retten til siden, slo vi den sammen med Facebooksidenfor firmaet vårt, som har vært i drift lenge.

Slår du sammen sider, så vil du få inn et lite kartutsnitt på info-siden din, slik at det blir lettere for folk å finne frem til deg. I tillegg vil alle check-ins bli koblet opp mot din vanlige side. Da vil dine kunder kunne se om deres venner og bekjente også er kunder av deg. Det kan være både spennende og avslørende…

Hovedpoenget er riktignok at det som omhandler deg spesifikt, det bør du ha en viss kontroll med. For å få kontroll, må du kreve din plass. Under finner du oppskriften på hvordan du krever din plass på Facebook. MERK! Lenkene du trenger finner du nederst til venstre i skjermbildene når du er på Facebook, der ligger det generelt mye interessante funksjoner, godt skjult…

Start med å klikke på lenken som spør: «Er dette din virksomhet?»

En mer nøyaktig, stegvis og detaljert oppskrift finner du ved å se på denne presentasjonen som jeg har lagt ut på Slideshare:

Reklamer

6 thoughts on “Krev din plass på Facebook

  Beate Sørum said:
  01/18/2011, kl. 22:28

  Det er dog særdeles viktig å være klar over at hvis du slår sammen page og place mister du alle faner du måtte ha,og muligheten til å tilpasse siden etter eget ønske,så vidt jeg har forstått. Dét tror jeg de fleste page-eiere vil være særdeles misfornøyd med..

   Kenneth Eriksen responded:
   01/18/2011, kl. 23:00

   Hei Beate. Dette stemmer nok ikke. Mulighetene dine forsvinner ikke. Dette har jeg dobbeltsjekket på våre egne sider. Alle fanene og applikasjonene fungerer som før, men fanene er nå flyttet som en meny til venstre, fremfor som arkfaner på toppen av siden. Denne endringen er endel av Facebooks designendringer, som vi har sett på private profiler, grupper og som vi snart kan forvente blir innført på alle Facebook Pages (prototypene ble ved en feiltakelse sluppet løs for et par uker siden 😉

   Se: http://mashable.com/2010/12/16/facebook-prototype-features/

   OBS! Jeg fikk noen problemer med video-applikasjonen, men siden det var det eneste problemet jeg fikk da jeg testet mengder av applikasjoner tipper jeg at det er andre feilkilder til det, enn sammenslåingen av sidene.

    Kenneth Eriksen responded:
    01/19/2011, kl. 12:50

    Takk til Beate, som med sitt gode spørsmål har stimulert meg til enda mer testing i morgentimene 😉

    Det er èn funksjonalitet som kan være vesentlig og som forsvinner når vi slår sammen Sider med Places. Det er retten til å bestemme hva som er førstesiden for brukere som ikke allerede har trykket på like. Få bruker den muligheten idag, men det er en mulighet som i aller høyeste grad kan være nyttig for mange.

    Når det er sagt, så er det fullt mulig å separere sidene igjen, også etter at man har slått de sammen, så ikke la dere skremme.

  Sollaug Arnesen said:
  03/10/2011, kl. 08:42

  Hei! Jeg har slått sammen sted og vår fan-side. Jeg ønsker å separere disse igjen, hvordan gjør jeg det? Har forsøkt å spørre Facebook hjelp, men får det fortsatt ikke til.

   Kenneth Eriksen responded:
   03/19/2011, kl. 11:52

   Hei Sollaug,

   For kort tid tilbake ville jeg sagt: Du går inn på siden, så ser du nederst til venstre, helt nederst til venstre. Der finner du «alle» de viktige lenkene godt gjemt. Blant annet en lenke som heter: «dele opp sider».

   MEN så gjorde Facebook endringer, og tok bort mulighetene for å splitte opp sider, se her: http://www.facebook.com/unmerge

   Jeg vet faktisk ikke om de har tenkt å gjøre noe med dette.

  Sollaug Arnesen said:
  03/27/2011, kl. 12:29

  Takk for svar!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s