Velkommen til Facebook Places !

Posted on Updated on


Endelig! Igår ble Facebooks Places lansert i Norge. Du kan nå sjekke inn på konkrete steder, butikker o.l. basert på hvor du er eller hva du liker.

Dette er en utvidelse av Facebooks plattform. Allerede kan vi organiseres, deles og sorteres inn i grupper, basert på hvem vi kjenner, hva vi liker, når vi gjør noe og nå alltså hvor vi er. Tjenesten er ikke helt ny, men den er ny i Norge. USA har hatt funksjonaliteten omtrent 6 måneder allerede.

Så hvorfor er jeg glad? Det er fordi den åpner for nye forretningsmuligheter. Facebook har lansert funksjonaliteten med innebygde muligheter for business. Facebook Deals kaller de det. Her kan bedrifter legge inn ulike typer tilbud og rabatter til kunder som «sjekker inn» i deres butikk, på deres kontor eller på konferansen. Regn med at det blir mulig å finne tilbud via Facebook Places på årets Webforum i mars…

Så spørs det da, hvor fort norske bedrifter adopterer disse muligheten, og hvordan vi som brukere tar det imot. Facebooks ca. 2,5 millioner brukere i Norge burde være en fristende arena, og med endringene som ble gjort i forrige revisjon av markedsføringsloven, så er det ganske fritt frem med rabatter og gavekort og tilgifter i ulike former.

Inntil det skjer, så blir Facebook Places muligens et morsomt leketøy. Litt som Gowalla og Foursquare, men Facebooks intensjon er klare på at Places skal kunne utnyttes kommersielt.

Datatilsynet og enkelte bloggere har allerede begynt å drøfte trusselen mot personvernet. Og det er nok en reell trussel, som forøvrig all ny funksjonalitet i Facebook pleier å være. Som vanlig følger det også med ulike muligheter og personverninnstillinger, hvor du kan styre risikoen selv. Så spørs det hvor mange som velger å ta begrensningene i bruk. Men det er ditt valg, og du har muligheten til å styre selv.

Reklamer

2 thoughts on “Velkommen til Facebook Places !

  Kenneth Eriksen responded:
  01/13/2011, kl. 09:00

  Synes Arnt og Thomas på Sofaprat.no i sin episode 101, forteller bra om Facebook Deals. Det er verdt å bruke de 7 minuttene videoen deres varer, hvis du vil vite mer om Facebook Deals.

  NB! Facebook Deals er p.t. ikke lansert i Norge ennå. Det burde dog komme ganske fort, for det er her det store potensialet for «business» ligger med Facebook Places, men har ikke fått noen lanseringsdato ennå.

  Kenneth Eriksen responded:
  01/14/2011, kl. 11:57

  Ser at Tenk i Trondheim har laget en spørreundersøkelse om Facebook Places. Den er enkel, men kan være fin å se på hvis du er spesielt interessert i Facebook Places: http://www.tenk.as/nyheter/1-nyheter/57-markedsundersokelse-om-facebook-places

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s