Twitter: Repeat retweet hvor mye?

Posted on


Fuglunger med åpne nebbFor mange av oss høres det å repetere sine egne tweets flere ganger om dagen ut som avskrekkende hard-sell. Men på Gulltaggen kunne Twitterekspert Guy Kawasaki fortelle at han konsekvent repetereter hver av sine tweets 3 ganger pr dag. Er dette gode råd for norske twitrere også, eller skremmer vi da bare bort spam-sky tilhengere?

Grunnen til Kawasakis repetisjonsanbefaling er enkel: Ettersom mediet er dynamisk og ingen får med seg alt, er sjansen liten for at samme person blant hans mer enn 25 000 followers får samme budskap mer enn en gang. Jeg følger Kawasaki selv, og hadde ikke oppdaget repitisjonen, så mye tyder på at han har rett. Men hva med oss andre?

Det som her skjuler repetisjonen er nye tweets som dytter gamle ned på listen før du får sett dem. De færreste av oss leser annet enn tweetsene som er synlige i vinduet når vi er inne. Hvor ofte disse fornyes beror da naturlig nok på hvor mange oppdateringer som triller inn. Naturlig nok vil derfor oddsen for at en med mange followers oppdager repetisjonen være mye mindre enn en for en som bare følger noen få.

Spre repetisjonene
En måte å skjule repetisjonen her på er å ikke sende repetisjonene etter hverandre. Proffer som Kawasaki benytter verktøy som lar deg sette opp lister med utsendelser og hvilke tider disse skal gå. Han kan derfor alternere mellom flere forskjellige budskap i løpet av dagen uten å være på nett engang. Da vil også tilhengerne som ikke følger mange på Twitter også få tilsynelatende forskjellige budskap, og repetisjonen er skjult.

Hva sier du?
Dernest er det viktig hvilke tweets du repeterer. Om du gjentar noe som er av nytte for mottaker vil det ikke irritere på samme måte som om du gjentar pushy egenpromotering dag ut og dag inn. Når noen følger meg går jeg gjerne inn og sjekker deres siste tweet for å se om de er verdt å følge. Er siden dekket av nesten like, egenpromoterende tweets følger jeg dem ikke fordi jeg ikke ser noen verdi for meg. Denne effekten kan du også unngå ved å fjerne tildigere, like tweets fra din egen liste når du legger dem ut på nytt.

Konklusjonen:

 • Gjenta gjerne gode tweets som andre oppfatter som verdifult for dem, men ikke etter hverandre.
 • Bland dem gjerne med andre, personlige budskap, retweets og dialog med enkeltpersoner. Det viser at du er en ekte deltaker i twittersfæren, og gode meldinger fra dem tåler gjentakelse.
Reklamer

3 kommentarer til “Twitter: Repeat retweet hvor mye?

  Kristine said:
  08/09/2010, kl. 08:45

  Jeg må bare si at jeg ikke følger Guy Kawasaki, blant annet av denne grunnen. Det betyr på ingen måte at jeg automatisk avfølger de som retvitrer tweets – det hender jeg gjør det selv, dog ikke ofte – men toleransenivået mitt for dette handler om hvilken relasjon jeg har til vedkommende som gjør det. Er det et firma eller noen med et produkt å selge er toleransen aller lavest, men jeg følger sjelden slike i utgangspunktet. Er det en PR-konsulent som virker veldig opptatt av å bygge sitt eget merkevare er toleransen også lav, med mindre vedkommende skriver om noe som er veldig relevant for meg. Relevans, relasjon og formål er alle ting som gjør det mindre vesentlig, og av og til bent ut nyttig, at folk jeg følger retvitrere tweets flere ganger.

  Kenneth Eriksen said:
  08/23/2010, kl. 11:18

  Med bakgrunn i dette innlegget har jeg testet litt. Bevisst vært ekstrem for å se når reaksjonene kommer. På meg så virker det som en tommelfinger-regel er det gode gamle tallet 3 – tre. Som alt annet så kommer det an på, men ved å twitre om det samme max tre ganger, ila en uke, og med minst 1 dags mellomrom, så ser det ut som det går greit.

  Men hvorfor ikke omformulere tweetene? Da blir det med en gang mye mer spiselig enn om du gjentar deg selv ordrett. Og hvis folk retweeter deg, så er det kanskje ikke så viktig å gjenta seg selv så ofte?

  […] Twitter-handle (@brukernavn) noe som ofte fører til at de også retweeter saken vår. På Twitter kan du dessuten gjenta budskapene dine ganske så ofte over tid. På Facebook er vi mer selektive og lenker kun opp litt mer fyldig stoff med mye lavere […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s