Blir iGoogle apps prioritert i Googles søkemotor?

Posted on


Denne uken, i disse fotball-vm-tider, så oppdaget jeg noe som var litt annerledes enn før. Jeg så plutselig at informasjon om Fotball-VM på Google var satt opp på en annen måte. Resultater og kampene fra dagens aktiviteter er lett og brukervennlig satt opp, direkte i Googles søkemotor.

Så søkte jeg litt rundt og fant ut at det var flere tema hvor dette var tilfellet, og alle hadde de det fellestrekk at de var iGoogle apps.

Betyr det at Google prioriterer søketreff som er basert på en iGoogle app? Jeg er usikker på om de rangerer iGoogle apps høyere enn annet innhold. MEN det er jo helt klart at iGoogle apps blir prioritert med både plass og mulighet for mer skreddersøm. Google gir tydeligvis avsender mer makt over presentasjonen av egne data, når man bruker apps…

…Er det noen som vet mer om hva som ligger bak denne prioriteringen av iGoogle apps ?

Reklamer

3 thoughts on “Blir iGoogle apps prioritert i Googles søkemotor?

  Lasse Torstenson said:
  06/29/2010, kl. 14:33

  Det er nok endel av universal søket som i bunn og grunn har som hensikt å berike søkeresultatet. Tilsvarende skjer ved søk på «kino».

  En morsom ting ved søk på «fotball wm» er Google logoen nederst i søkeresultatet. Gooooooooooal!

  Annette Kallevig said:
  06/30/2010, kl. 16:54

  Universalsøket muliggjør det, men prioriteringen av rekkefølgen gjør Google. Vi har sett tegn til at Google produkter scorer høyt før, men så lenge det er snakk om videoer YouTube, som selv har verdens nest største søkemotor, kan det fortsatt forklares med relevans.
  Men det er, så vidt jeg vet, ikke mulig å flette bilder inn i søkeresultatene på noen annen måte enn via iGoogle apps. Da det verken er grunn til å tro at disse appsene er det folk søker her eller at denne bildebruken skulle øke relevans på noen måte, så har jeg har svært vanskelig for å tro at dette styres av relevans i standard Google logikk.

  Så om det er så at dette overstyrer relevanskonseptet som er grunnstenen i Googlefilosofien – er de da i fare for å vanne ut sitt eget fabeaktige konsept? Det ville også overraske meg, for å si det sånn. Kanskje er det bare at Google kan tilrettelegge bedre enn oss for sin egen søkemotor – de kjenner jo «hullene» i systemet som vi aldri får vite om? I såfall ville jeg som utvikler studert disse appsene nøye 🙂

  Kenneth Eriksen said:
  07/07/2010, kl. 07:48

  Vel, det er jo alltid vanskelig å få «svaret» med to streker under når det gjelder ting rundt Google. Men sånn skal det jo også være.

  Min konklusjon blir likevel at iGoogle apps blir prioritert. Ikke nødvendigvis i rangering, vites heller ikke om det er bevisst og planlagt. Men det ligger fordeler her som gjør at iGoogle apps får synergieffekter i Google-søket, noe som øker verdien av iGoogle apps.

  Det gjør jo at dette blir en enda mer interessant funksjonalitet å vurdere for bedrifter som vil ha større plass i søket hos Google.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s